Alce Nero Spirelli BIO s kopřivou, 500 g Tyto Sirelli s kopřivou značky Alce Nero jsou vyráběny z organické tvrdé (durum) pšenice pěstované v Itálii. Vynikající semolina získaná z této odrůdy tvrdé pšenice se po prosetí mísí s pramenitou vodou z Trentinských Alp. Alce Nero bio spirelli s kopřivami jsou zdrojem vlákniny, ideálně se podávají s aromatickým kořením a jsou vynikající pro přípravu vegetariánských a veganských pokrmů. Způsob přípravy: Na 100 g těstovin - vložte do 1,5 l vroucí vody a... Celý popis
Koupit za 85 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Alce Nero Spirelli BIO s kopřivou, 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
85 Kč
Koupit za 85 Kč
Popis
Alce Nero Spirelli BIO s kopřivou, 500 g
Tyto Sirelli s kopřivou značky Alce Nero jsou vyráběny z organické tvrdé (durum) pšenice pěstované v Itálii. Vynikající semolina získaná z této odrůdy tvrdé pšenice se po prosetí mísí s pramenitou vodou z Trentinských Alp. Alce Nero bio spirelli s kopřivami jsou zdrojem vlákniny, ideálně se podávají s aromatickým kořením a jsou vynikající pro přípravu vegetariánských a veganských pokrmů.
Způsob přípravy: Na 100 g těstovin - vložte do 1,5 l vroucí vody a přidejte 15 g soli. Doba vaření "al dente": 10 min.
Složení: Bio semolina z tvrdé pšenice, bio sušená kopřiva (2 %), voda.
Nutriční hodnoty
na 100 g výrobku:
Energie
1445 kJ / 344 kcal
Tuky
1,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
69 g
z toho cukry
2,7 g
Vláknina
3,5 g
Bílkoviny
12 g
Sůl
0 g
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat: jiné obiloviny obsahující lepek, sóju, hořčici.
Obsah balení: 500 g
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah slunečního záření.
Právní název: Bio celozrnné semolinové těstoviny z tvrdé pšenice
Bio certifikát: CZ-BIO-002
Země pěstování pšenice: Itálie
Země mletí: Itálie
Místo výroby: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Itálie
Postup výroby:
Oblast: Pěstitelé Alce Nero pěstují tuto tvrdou pšenici již mnoho let na pozemcích převážně v provinciích Foggia a Bari.
Kultivace: Těstoviny z tvrdé pšenice Alce Nero začínají svou pouť na podzim, kdy je pšenice zaseta. Po zasetí musí pšenice nejméně šest měsíců dozrávat na slunci a ke sklizni je připravena, když má klas intenzivní zlatou barvu.
Příprava: Celá sklizeň je monitorována a kontrolována díky koordinaci partnera Alce nero - Mediterre.bio. Poté ji zpracuje společnost Molino De Vita - další partner značky. Na zelené ploše, daleko od hlavních komunikačních kanálů, mlýn přeměňuje zrno na semolinu pomocí pokročilých technologií a nízkootáčkových mlecích válců, které co nejvíce zachovávají vlastnosti zrna. Nakonec je semolina převezena do Trentina, kde se pramenitá voda z Alp setkává s dovedností výrobců těstovin Felicetti, dalšího partnera Alce Nero, a dává tak život těstovinám, které jsou 100% italské, ekologické a zaručené členy skupiny Alce Nero.
Tyto Sirelli s kopřivou značky Alce Nero jsou vyráběny z organické tvrdé (durum) pšenice pěstované v Itálii. Vynikající semolina získaná z této odrůdy tvrdé pšenice se po prosetí mísí s pramenitou vodou z Trentinských Alp. Alce Nero bio spirelli s kopřivami jsou zdrojem vlákniny, ideálně se podávají s aromatickým kořením a jsou vynikající pro přípravu vegetariánských a veganských pokrmů.
Způsob přípravy: Na 100 g těstovin - vložte do 1,5 l vroucí vody a přidejte 15 g soli. Doba vaření "al dente": 10 min.
Složení: Bio semolina z tvrdé pšenice, bio sušená kopřiva (2 %), voda.
Nutriční hodnoty
na 100 g výrobku:
Energie
1445 kJ / 344 kcal
Tuky
1,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
69 g
z toho cukry
2,7 g
Vláknina
3,5 g
Bílkoviny
12 g
Sůl
0 g
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat: jiné obiloviny obsahující lepek, sóju, hořčici.
Obsah balení: 500 g
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah slunečního záření.
Právní název: Bio celozrnné semolinové těstoviny z tvrdé pšenice
Bio certifikát: CZ-BIO-002
Země pěstování pšenice: Itálie
Země mletí: Itálie
Místo výroby: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Itálie
Postup výroby:
Oblast: Pěstitelé Alce Nero pěstují tuto tvrdou pšenici již mnoho let na pozemcích převážně v provinciích Foggia a Bari.
Kultivace: Těstoviny z tvrdé pšenice Alce Nero začínají svou pouť na podzim, kdy je pšenice zaseta. Po zasetí musí pšenice nejméně šest měsíců dozrávat na slunci a ke sklizni je připravena, když má klas intenzivní zlatou barvu.
Příprava: Celá sklizeň je monitorována a kontrolována díky koordinaci partnera Alce nero - Mediterre.bio. Poté ji zpracuje společnost Molino De Vita - další partner značky. Na zelené ploše, daleko od hlavních komunikačních kanálů, mlýn přeměňuje zrno na semolinu pomocí pokročilých technologií a nízkootáčkových mlecích válců, které co nejvíce zachovávají vlastnosti zrna. Nakonec je semolina převezena do Trentina, kde se pramenitá voda z Alp setkává s dovedností výrobců těstovin Felicetti, dalšího partnera Alce Nero, a dává tak život těstovinám, které jsou 100% italské, ekologické a zaručené členy skupiny Alce Nero.